Med den kraftiga inbromsningen världen runt och stockholmsbörsen som har fallit väldigt hårt. Har gjort att många bolag nu är väldigt attraktiva för köp. Kvalitetsbolag som HM har fått se sina aktier sjunka i värde under den senare tiden.

Så jag har börjat övervaka fyra stycken bolag som jag tycker är intressanta och som jag skulle kunna tänka mig köpa in mig i när pengar kommer. För tillfället är mitt e-sparkonto som jag använder när jag köper aktier rätt så tomt, efter köpet av Kungsleden. Men ligger gärna steget före, så jag har lite koll när det väll kommer in pengar ditt.

Bolagen som jag har börjar titta lite extra på är NCC som jag har nämnt tidigare. Och nu även SCA, som nu ligger 8 % över sitt årslägst. Bolaget har även ett lågt p/e tal och ok kapital per aktie. Sen är det Swedbank som har fått min uppmärksamhet, som även det bolaget har lågt p/e tal och ok kapital per aktie och haräven en bra utdelning.

Sist men inte minst finns även Boliden på min övervaknings lista. Men känns lite oroligt då zink priserna har sjunkit. Dock så har dollarn gått upp något som är positivt för dem. Med en långsiktig syn så skulle jag kunna se Boliden som ett ok köp.

Skriv gärna om ni har några åsikter om bolag jag har räknar upp.