Som arbetslös gör man allt vad man kan för att åter igen få ett arbete att gå till, men det är inte så lätt ändå. Vi kan ta hur det ser ut i dagsläget, vi har en väldigt pressad ekonomi över hela världen, företag forsätter att varsla sina anställda. Så mer och mer personer kommer ut till den hemska arbetslösheten.

Vilket ger hårdare konkurrens om dem få jobben som kommer ut, men ett guldläge för företagen som kan plocka lite som dem själva vill.

Vad kan man då göra för att förbättra sina chanser till jobba? Skriva och finslipa sitt personliga brev och CV är väll det som ligger högst upp, efter det kommer tanken om man ska bygga på sin utbildning eller utbilda sig till något annat. Efter det kommer tanken på praktik så man kan bygga på eller utöka sina kunskaper och skaffa sig ett större kontaktnät.

Dock så verkar inte praktikplats vara så lätt att fixa heller, då många företag inte tar in praktikanter om dem har varslat. Anledningen är att facket tycker att finns det arbete för en praktikant så kan dem istället plocka tillbaka en som dem har varslat. Och det får man väll se som något bra från fackets sida.

Har ni egna tips på hur man kan förbättra sina chanser till arbete? Skriv en rad och dela med er till oss andra. :)

Läs även:
Skriva ansökningar