Stockholmsbörsen avslutade veckan med en ytterligare ned gång, inte lika stor som igår men ändå så det känns. Nedgången har börjat runda av den uppgång som pågått under senare halvan av 2009. Vilket i sin tur känns rätt okey, då kan man försöka att utöka sin innehav till lite bättre priser. Då jag tycker många bolag har blivit gränsen till dyra, och är inte så villig att köpa till dem höga priserna dem ligger på nu.

Nackdelen är väll att portföljen sjunker tillsammans med stockholmsbörsen, men man kan ju inte alltid ha uppgång varje dag.

En fördel med nedgången är att se hur bra portföljen klarar sig. Och min portfölj fick rejält med stryk igår men klarade sig någorlunda idag med en nedgång på ungefär 0.70%. Just i dessa tillfällen ser man tydligt på min portfölj att mina grundstenar Axfood och H&M har för liten del i portföljen. Så nu börjar jag känna att det är dags att utöka i någon av innehaven.

Jag hoppas att det är möjligt att lägga undan lite extra under februari så det blir möjligt att utöka, sen lutar det åt att utöka i Axfood då jag tycker H&M i dagsläget känns lite för dyr för att utöka med.