Det finns dagar eller tillfällen då man känner sig ordentligt rastlös. Sen kan rastlösheten bero på olika saker, som att man inte har rört på sig så mycket under en eller flera dagar. Eller att man försöker sluta med ett beroende som man har t ex rökning, snusning.

Annars kan det vara som i mitt fall, att man blir rastlös för att man är utan jobb. Och har svårt med att fylla ut dagarna med något.

Jag har några sätt som jag brukar ta till för att försöka motverka rastlösheten, och det är att läsa en bok. Sen vad för bok brukar inte spela så stor roll, men oftast brukar det bli en bok om ekonomi eller science fiction.

Det andra är att ta en lång promenad runt samhället. Då man får rensa tankarna känna sig nyttig då man motionerar och kanske stöter på någon man känner, och stannar för att prata en stund.

 

Det tredje och sista som jag brukar göra. Är att försöka ta i tur med saker som har blivit liggandes. Det kan vara allt från en oupphängd tavla till att man rensa ut i ens förråd på saker som man inte behöver.

Kom gärna med egna tips om hur ni löser eran rastlöshet.