Tänkte skriva några vanliga och möjligen några ovanliga förslag på att kunna dra ner eller underlätta kommande utgifter.

1: Har du nära till jobbet, affären, shoppingcentret så passa på att cykla eller gå nu när det börja bli varme ute. Sen mår även din kropp bra av att röra på sig.

2: Ta med matlådor till jobbet istället för att äta ute. Om man nu ska äta ute så kan man passa på då det har erbjudanden.

3: Börja jul spara redan nu. Lägg undan en rimlig summa varje månad på ett sparkonto. Som hjälper till att täcka upp kostnaderna inför julen.

4: Betalar du elen i ditt hushåll så dra ut kontakten till datorn då du lägger dig eller inte använder den. Då en dator drar ström fast den inte är igång.

5: Kolla i reklambladen från mat butiker. Finns ofta saker som man kan köpa för extra pris och frysa in.

6: Ha en planerad budget som du/ni försöker hålla sten hårt på. Inte alltid så lätt men försöker man inte så kommer man inte lyckas heller

7: Har du stora kredit skulder så kan ett tips vara att belåna bostadsrätt eller hus för att kunna lösa ut alla krediter. Då blir månadskostnaderna och räntan lägre.
Haken är att man måste sluta låna på kredit!

Skriv gärna egna tips och förslag på hur man kan sänka sina utgifter.