Själv är jag en kort människa, då jag inte tycker om att ha kontanter på mig. Då jag oftast lägger pengarna någon stans och glömmer bort som. Så när jag väll ska använda pengarna har jag dem inte på mig.

Sen att man måst hålla på och rota runt i plånboken när man ska betala i kassan är inget jag är förtjust i heller. Eller att man upptäcker att man inte har tillräckligt med pengar på sig.

En av många anledningar till att jag väljer kort framför betalning.

Finns ju vissa nackdelar med bara att ha kort också som jag ofta blir påmind om, som T ex parkerings pengar. Vet inte hur många gånger man äntligen har fått en parkering men upptäcker att man inte har några kontanter eller små pengar att betala parkeringen med.

Om man har lånat pengar av någon och ska ge tillbaka, så måste man fara till en bankomat och hämta ut kontanter. Sen även fara och växla för att man bara kan ta ut sedlar. Eller om man vänder på det och ska låna ut pengar.

Det finns massor med för och nackdelar med både kort och kontanter.

Vad använder du, kort eller kontanter?