Som med så mycket annat måste man ibland ta beslut över hur man ska göra, visa saker kan ett svårt beslut för andra medan andra tycker det är ett lätt beslut.

Förr eller senare kommer man även måste ta beslut när man handlar med aktier, ska man sälja eller behålla, köpa eller avvakta, utöka befintligt innehav eller ta in ett nytt bolag i portföljen.

Tänkte höra med er vad ni skulle göra om ni var i situationen att ta in ett nytt bolag i portföljen eller utöka befintligt innehav, om kostnaden för dem båda var lika stora.

Varför jag undrar är för att jag nästan i en sådan situation, slutet av månaden kommer jag har tillräckligt med pengar för att kunna utöka i NCC. Men var även intresserad av att plocka in SCA i portföljen, men tycker den är lite för dyr för tillfället. Så antingen kommer jag hoppa över att utöka i NCC och i stället vänta på att SCA gå ner något. Eller så utökar jag i NCC och säljer av mer fonder om det är så att SCA faller innan jag har tillräckligt med likvid.

Får se hur jag gör, är ju bara i mitten av månaden ännu. :)