Kan man skriva att till sist kom den justeringen av börskurserna som vi har väntat på ?


En hel del artiklar har skrivits i media senaste tiden om Kina och hur deras situation påverkar  resten av börserna och världen, och vad som kommer hända framöver.

Om jag har förstått det rätt så är det den ekonomiska avmattningen i Kina tillsammans med Kinas kraftiga kreditexpansion som börsmarknaden och analytiker är orolig över. Även att det i längden kommer  sätta press på bankerna och deras kapital om det skulle börja bli förluster i banksystemet. Vilken enligt ”Kyle Bass” skulle sätta press på Kinas valutareserver för att rekapitalisera banksystemet igen.

Hur stort det här kommer att bli får vi nog vänta och se.
En viss avmattning ser jag som något positivt, även om det kommer med att rädslan för hur det ser ut i bland annat i Kina.

Jag tittar fortfarande efter att få öka i mina befintliga bolag som Axfood, H&M, SCA och NCC. Men tycker fortfarande att kurserna på bolagen är något höga för att genomföra en utökning.

Jag har även fått ett litet ont öga mot Ratos som jag har i portföljen.
Jag sålde i slutet på förra året halva mitt innehav i Ratos för att få lös kapital till att köpa aktier i fastighetsbolaget NP3.

Efter det har jag börjat funder på att sälja av resten av innehavet i Ratos.
Ratos har sista året sålt Nordic Cinema och minskat deras innehav i Inwido, och köpt 60% av TFS, ett bolag som gör kliniska studier åt läkemedelsindustrin.

Köpet av TFS gör mig lite obekväm. En av anledningarna är industri som bolaget är aktivt inom, dvs läkemedelsindustrin. Min uppfattning av läkemedelsindustrin är att det handlar mycket om hopp och tro och lite tur.  Men till störst del är att jag har svårt att förstå mig på läkemedelsindustrin och allt runt om.
Nu är ju inte TFS hela Ratos, vilken är positivt, ur min synvinkel.

Så viss fundering runt Ratos kvarstår, även om vilket bolag som i såna fall skulle få ta Ratos plats.

Trevlig kväll på er!