Fredags var det shopping dag för mig. Jag hade planerat att fara in till stan och köpa mig en ny mobil.
Det var en av LGs telefoner som jag fastande för, men ingen affär verkade ha den inne. Sista anhalten blev Onoff där dom faktiskt hade en kvar i lager. Så hon som hjälpte mig gick och hämtade den såg jag skulle få se på den i verkligheten. Efter en noggrann översyn så var jag fast. Så hon gjorde klart alla papper, sedan gick jag till kassan.
Väll i kassan när jag skulle betala så gick inte köpet igenom. Alla andra kunders varor blev ”godkända köp” men inte min! Så hon kallade ditt ytterligare en från personalen för att hjälpa henne med mitt köp. En lång stund senare så hade felet åtgärdats. Fick svaret att det var ett fel som dom aldrig tidigare hade råkat ut för, läskigt.

Men nu hade jag då i alla fall äntligen min nya mobil i handen. Och det blev kontant betalning igen. Nu i efter hand känns det väldigt skönt att man inte tog ett abonnemang istället.

Då vi redan var igång med att konsumera så köpte vi även det nyaste monopolet. I det så har dom tagit bort alla pappers sedlar och ersatt dom med kreditkort som man använder istället.
Som man sätter in i en sorts ”miniräknare” när man gör köp, säljer eller får pengar.