Tidigare i mitt bloggande skrev jag om hur mycket spam jag fick till mina kommentarer i varje inlägg. Sen har det varit väldigt lugnt och stillsamt, , men ungefär 6 veckor tillbaka har min blogg blivit bombad med spam. Och det är speciellt ett inlägg som det öser in spam kommentarer till.

Spam kommentarerna lägger sig och väntar på att bli godkända som dem syns inte på bloggen. Och det skulle inte vara några problem att plocka bort dem själv, om det inte var så att det kommer in runt 40- 80 spam per dag. Vilket är väldigt frustrerande då det är lätt att missa om det är någon som lämnar en riktig kommentar som man ska godkänna.

Så jag jobbar för fullt med att hitta något plugin som kan ta bort spamen automatiskt eller att man måste skriva in en verifierings kod innan man kan skicka iväg en kommentar.

Tips och idéer om plugins eller inställningar som kan hjälpa mig är mer än välkommet!