För två månader sedan började mardrömmen. Jag skulle som vanligt betala alla räkningar, allt kostade som det var planerat. Tills jag kom fram till el räkningen, där fick jag en mindre chock. Räkningen var nästan 100% större än vad den har varit dem andra månaderna.
Med en stor klump i magen betalade jag ofrivilligt elräkningen, och tröstade mig med att det är ju vinter. Så det är nog anledningen till den högre el förbrukningen.
Kan tillägga att vi har element.

Nu fick jag en ny el räkning, och se på tusan det var ännu högre än den andra! Det gjorde så jag blev grå hårig. Vad är det som drar så mycket el?
För denna gång vägrar jag tro att det är pga vinterkylan, så dålig isolering är det inte här.

Efter en del detektivarbete kom jag fram till en trolig bov. Våran lägenhet ser ut så att man har en liten hall vid ytterdörren och sedan en ganska lång trappa upp till lägenheten. Nere i hallen finns det ett element som har varit väldigt högt ställt. Så jag antar att det är här all el har tagit vägen, värma upp all kall luft som kommer från dörren.

Så nu har jag ställt ner elementet och hoppas med alla tår och fingrar att elräkningen för januari ska vara betydligt lägre än nov/dec.
Annars kommer jag bli flintis innan jag är 22 :P