Har den senaste tiden fått upp ögonen för ett bolag som heter Värmlands Finans och som är listat på aktietorget. Bolaget inriktar sig på att köpa obetalda fakturor från företag för ca 97 % – 98 % av fordran för att sedan själva driva in pengarna. Antingen genom att företagets kunder betalar i tid eller via krav.

Bolaget har sedan starta 2007(?) gått med vinst och har sedan dem 9 senaste månaderna ökat omsättningen med närmare 900 %.
Det som jag ser som en nackdel är att bolaget är ett väldigt litet i jämförelse med andra bolag jag har i min portfölj . Resultatet kan förväntas landa på runt 3 miljoner för hela året 2010 om man är lite pessimistiskt.

Värmlands Finans gjorde även en utdelning 2009 på 0,46kr och 20100.14kr, aktien ligger just nu på 3.95kr.

Det som gör att jag tvekar är just bolagets storlek samt att ledningen är väldigt ung och att små rörelser i försäljningen av aktien kan får krusen att gå ned, det begränsade antalet av aktier som finns att tillgå i bolaget har väll också en inverkan här. Får se om det blir bättre framöver när bolaget gjort nyemission.

För övrigt fint bolag som ser ut på pappret att vara undervärderat och har stor potential att växa, om dem möjlighet skippar utdelningen och lägger pengarna i bolaget istället.
Blir det att jag köper aktien kommer jag vara väldigt försiktig och möjligen bara köpa för 1500 – 3000kr, men först och främst avvakta för att se om kursen faller ytterligare

Analys 1
Analys 2

Någon som äger aktier i bolaget eller har något negativt positivt att säga om Värmlands Finans?

Gilla detta inlägg