För ett någon vecka sedan fick jag ett litet ryk och köpte boken Så här blev Warren Buffett världens rikaste person av Per H Börjesson,.

Och nu har man då lyckats plöja i genom den. Boken var väldigt lätt läst och inspirerande, att få läsa lite mer om Warren Buffet strategi och tänkande.

Vad jag fastnade lite för var att när man kom in en del i boken som började man se att Buffets strategi inte är så där jätte enkel ändå. Vad man ska söka efter är högtvärderade bolag till lågt pris, det kan man tex hitta vid en börsnedgång som tex under 2008-2009. Och det är ju inte helt omöjligt.

Men vad Buffet var inne på var att hitta onoterade bolag med högkassaflöde(bolagen ska alltid ha högt kassaflöde) och köpa för ett underpris, och sedan behålla så länge bolaget kunde fortsätta med ett högkassaflöde och starkkassa och ge bra avkastning. Om förutsättningarna i bolaget skulle ändras att då välja att gå ut ur bolaget, samt att bolagets historik inte var så intressant för Buffet. Utan hur bolagets möjligheter till att kunna fortsätta med stark avkastning och hur bolagets produkt/tjänst stod sig på marknaden, vilka konkurrenter det finns samt om man har möjlighet att kunna hölja priserna på tjänster/produkten om det skulle behövas.

Just det med onoterade bolag tycker jag inte är rikitg tvär enkelt men det är väll för att jag inte har läst så mycket om det. Och om hur handeln går försäljning går till i onoterade bolag.

Kan även påpeka att detta är första boken jag läser om Warren Buffet, så jag har inget att jämföra med mot andra Warren Buffet böcker som har skrivits.

Något jag har missat eller missförstår? Skriv då gärna en kommentar om det. :)

För övrigt en bra bok och helt klart läsvärd.